Rozenburgpark heeft al jaren last van wateroverlast

Niet alleen de afgelopen dagen is in het Rozenburgpark sprake van wateroverlast. De ene keer is die ernstiger dan de andere maar zeer regelmatig is het park moeilijk of zelfs helemaal niet toegankelijk voor voetgangers.

Niet iedereen is daarvan op de hoogte en ook zal niet iedereen bij de gemeente over zulke toestanden klagen. En dus denkt de gemeente (met name de gebiedsregisseur) dat het zo’n vaart niet loopt: wat teveel aan water, een beetje overlast, kan gebeuren. Als het droog wordt, lost het probleem vanzelf weer snel op. Dat laatste is overigens onjuist, want de plassen blijven vaak een week of nog langer liggen.

Het komt dus veel vaker voor en daarom is de redactie in de archieven van deze website gedoken. We doen een greep. Om te beginnen, wat levert het zoekwoord ‘wateroverlast’ op? Opmerkelijk is het bericht dat het overtollige water met behulp van een tractor wordt weggezogen maar dat de tractor diepe en brede groeven in het gras maakt die nog lange tijd het park ontsierden.

Het AD schrijft op 16 maart 2018 een artikel: ‘Kralingse Bos verzuipt’. Ook deze website besteedt hieraan aandacht en vraagt zich af of deze uitspraak ook voor het Rozenburgpark geldt. Ook hier staan bomen en struiken vaak wekenlang onder water.

Dat wateroverlast niet snel is opgelost komt in een artikel ter sprake waarin onder andere wordt gemeld dat een ‘buitje’ langdurige overlast geeft.

Soms is de wateroverlast in het Rozenburgpark zo ernstig dat de bijnaam Venetië aan de Oudedijk niet zou misstaan (een minder vleiende bijnaam zou inmiddels zijn: de Kuil van Kralingen vanwege de ernstige verzakking).