Tractor verhelpt wateroverlast?

Vanmorgen trof een wandelaar deze tractor in het Rozenburgpark achter de Kralingse School aan. Hij trok een tank voort. Zou hij bezig zijn met het wegpompen van het water in de bosschages en het water lozen in de vijver? Want ook daar liggen al enkele weken diepe plassen. Het zou voor de bezoekers van het Rozenburgpark een hele opluchting zijn wanneer de wateroverlast nu eindelijk wordt aangepakt, ook al is het maar een tijdelijke oplossing. Dan is het Rozenburgpark weer geheel toegankelijk. Nu moeten bezoekers halverwege hun wandeling terugkeren en een ander pad kiezen om op hun bestemming te komen.
Maar …, er is helaas steeds weer een maar in het park. De tractor trekt met zijn brede banden diepe sporen in het gras. Het water verdwijnt wel weer, met of zonder hulp van Stadsbeheer, maar de diepe zwarte sporen blijven weken zo niet maanden zichtbaar. Zonde.
De bezoeker vraagt zich nu af: als het hoofdveld van Feyenoord in de Kuip ook plotseling last van teveel water zou hebben – dat is onmogelijk vanwege de uitstekende drainage, maar stel – zou dan ook zo’n tractor over het veld trekken?

Zou de tractor niet wat platen kunnen gebruiken voordat hij op zompige groenstrook rijdt?
Hier heeft het park nog weken last van. Water weg en omgeploegde groenstrook terug. Van de regen in de drup.