Niet alleen klagen maar ook genieten

Wie nu door het Rozenburgpark loopt – voor zover dat mogelijk is – zou haast vergeten dat er ook veel valt te genieten. Natuurlijk valt er veel te verbeteren, heel erg veel zelfs, maar het Rozenburgpark blijft een prachtig park dat wel goed moet worden onderhouden.

En er valt veel te verbeteren. Wat te denken van de abominabele toestand van de struiken aan de westzijde (Mecklenburglaan), een verpieterd hegje langs de entree tot het park vanaf het Mecklenburgplein, het hardnekkige zwerfvuil, ook in de vijver, de troosteloze toestand van het perkje met de hortensia’s. Deze klachten concentreren zich met name op de westzijde van het park, de zijde aan de kant van de Rozenburglaan is er beter aan toe.

Maar door al deze terecht geconstateerde klachten zou men bijna vergeten dat het Rozenburgpark ook een schitterend park is waar bezoekers graag wandelen en vertoeven.

In de zomer is het Rozenburgpark een schitterende plaats om te vertoeven

Wanneer de zon in de lente of zomer weer goed doorbreekt, verschijnen de eerste bezoekers die, liggend op een handdoek, een boek lezen, of die samen met gezin of vrienden in het gras gaan zitten en wat babbelen. Er wordt zelfs wel eens gebarbecued. Een heerlijk park dus waar mensen uit de wijde omgeving naar toe trekken en dat niet alleen om de hond uit te laten.

Dit is de reden dat de redactie en vele bezoekers zich ernstige zorgen maken over de staat van onderhoud van het park. Het Rozenburgpark is al meer dan 100 jaar oud en moet goed worden onderhouden wil het niet alleen voor de huidige generatie maar ook voor de toekomstige bezoekers een trekpleister blijven.