Rozenburgpark ook op Twitter en Instagram

Lange tijd is aan deze website minder aandacht besteed. Eigenlijk ten onrechte. Het Rozenburgpark lijdt steeds meer onder decennialange verwaarlozing. Alle reden dus deze website te reactiveren. En dat niet alleen. Ook via Twitter en Instagram (@rozenburgpark) houden we voortaan de vinger aan de pols. Dus volg @rozenburgpark om op de hoogte te blijven.

De website doet zijn werk betrouwbaar maar er kan nog wel het nodige worden verbeterd. Regelmatig zullen blogs worden gepost (zo heet dat tegenwoordig) over allerlei zaken die het Rozenburgpark aangaan. Maar ook is op deze site veel overige informatie te vinden: oude blogs (vanaf 2001) geven een uitgebreid beeld van de wederwaardigheden van de afgelopen 20 jaar, er wordt aandacht besteed aan de historie van het park en natuurlijk krijgt het (actuele) onderhoud alle aandacht.

Het Rozenburgpark kan ook worden gevolgd via Twitter en Instagram, maar dit gaat nog niet altijd even vlekkeloos. Dat zal de komende tijd worden verbeterd. De functie van deze beide apps verschilt van de website. Zo zal via Twitter actuele informatie worden gemeld. Instagram is natuurlijk een uitstekend medium om via foto’s en video’s te laten zien hoe het Rozenburgpark er in het echt uitziet. Vanuit een rijdende auto op de Kralingse Plaslaan ziet het park er fantastisch uit maar een wandelaar in het park merkt op dat het met het onderhoud van het park slecht gesteld is.

Hiervan zijn voorbeelden te over. Op dit moment is de ernstige verzakking van grasvelden en voetgangerspaden bijzonder actueel. Door de regenval van de laatste dagen is het park op diverse plaatsen niet meer toegankelijk en dan rijst de vraag of Stadsbeheer010 hier niet iets actiever zou kunnen acteren (wegzuigen van gigantische waterplassen bijvoorbeeld).

Op deze drie manieren proberen we het Rozenburgpark onder de aandacht van bezoekers en omwonenden te brengen.