‘Maar het heeft wel erg hard geregend’

Wanneer wordt geklaagd over de wateroverlast in het Rozenburgpark wordt vak op deze wijze gereageerd. De overlast is incidenteel. Een beetje overlast en over een paar dagen is alles weer normaal. Komt vrijwel niet voor. En er wordt ook niet over geklaagd. Maar de werkelijkheid is anders, zo weten regelmatige wandelaars in het park en zo ook de omwonenden.

Wateroverlast in het Rozenburgpark is aan de orde van de dag. Niet altijd zo erg als de laatste dagen het geval is, maar toch, maar ook dan. Wanneer het een beetje geregend heeft, weet de hondenbezitter nooit zeker of hij met zijn hond zijn rondje wel kan afmaken. Op veel plaatsen moet hij langs plassen laveren en soms zit er niets anders op dan terug te keren.

En dat is dus niet van de laatste tijd. Lees een artikel met diverse foto’s uit 2018 (bijna vijf jaar geleden) op deze website er maar op na. Ook een wetenswaardig stukje over de verhoging van het park aan de zijde van de Rozenburglaan spreekt boekdelen. Vooral aan de westzijde (de kant van de Mecklenburglaan) is er helemaal niets gedaan aan de overlast. En dat is onder meer te zien aan de verloederde (het kan niet anders worden omschreven) grond van de struiken.

De gemeente vindt terecht dat het Rozenburgpark een schitterend stadsparkje is, een oase van rust en groen. Maar bij deze mooie woorden blijft het want onderhoud is er nauwelijks bij. Dat blijkt voor de zoveelste keer wanneer het een keer flink heeft geregend, zoals nu.