Website na 3 1/2 jaar weer actief

De website rozenburgpark.nl was sinds 2001 regelmatig (erg) actief maar er waren ook tijden dat de site een teruggetrokken leven leidde. Gebrek aan motivatie van de redactie of er was niet genoeg aanleiding om nieuwe berichten te plaatsen.

Na een periode van 3 1/2 jaar is er weer een duidelijke aanleiding voor de redactie om van zich te laten horen. In de eerste weken van januari 2023 waren de temperaturen relatief hoog (dat kwam goed uit bij de hoge energieprijzen) maar het waren ook erg natte weken. En daar kan het Rozenburgpark niet goed tegen. Bij geringe tot gemiddelde neerslag verschijnen in het gras al de eerste plassen en ook de voetgangerspaden worden dan wat minder gemakkelijk toegankelijk. Je moet af en toe om wat plassen heen lopen.

Maar de afgelopen dagen heeft het wat harder geregend dan gebruikelijk en dan is het gelijk heel erg mis. Grote plassen – en dan bedoelen we ook echt grote plassen van ca. 400 m2 oppervlak en soms meer dan 10 cm diep – zorgen ervoor dat voetgangers niet door het Rozenburgpark kunnen lopen.

Ergens hieronder ligt een wandelpad. Nu badderen de eenden in de enorme plas.

De oorzaak is duidelijk. Het park is decennia lang ernstig verwaarloosd: het is verzakt (soms wel bijna 1 meter) wat op den duur vanzelfsprekend wateroverlast veroorzaakt, bloemenperkjes zijn verwijderd of hun onderhoud is verslonst en de bosschages aan de randen zijn verwilderd. Al met al een troosteloze aanblik van een park dat de naam heeft een zo schattig stadsparkje te zijn.

De gemeente geeft in een e-mail aan de problemen te willen aanpakken maar gelet op de inhoud van het bericht zijn bezoekers van het park en omwonenden niet helemaal gerust op de aanpak.

Alle reden dus om deze website weer wat leven in te roepen.