Park en omgeving flink opgeknapt

Hoe lang is het al niet geleden dat de werkzaamheden rond het Rozenburgpark begonnen? Eerst de Oranjelaan richting Oudedijk, daarna het gazon voor het Libanon Lyceum, vervolgens werd de Waldeck Pyrmontlaan aangepakt, wat weer consequenties had voor het Rozenburgpark. Alles ging zo’n 60 omhoog.  Nog even en de Waldeck Pyrmontlaan is ook bijna klaar en is van een weggezakt laantje weer een echte Laan geworden. De Merulaweg staat nog in de planning. Veel werk en overlast, maar dan heb je ook wat!

Op de onderstaande foto’s kan men met eigen ogen zien hoe mooi  het Rozenburgpark kan zijn. Dat het park bij de Oranjelaan ter hoogte van de Waldeck Pyrmontlaan zo maar een 60 cm moest worden opgehoogd (en opnieuw ingezaaid), is een duidelijke aanwijzing zijn dat het park ook elders omhoog moet. Op sommige plaatsen ontstaan bij het minste of geringste regenbuitje enorme plassen, waar zelfs de eendjes graag badderen. Een idee voor de gemeente, een flinke opknapbeurt voor het hele Rozenburgpark?

2015-07-09 14.54.30
Een deel van het park is opgehoogd en ingezaaid. Nog even wachten en het is weer even groen als het was.
2015-07-09 21.21.41
Het park in noordelijke richting. Bij droog weer is dit deel zo vlak als een biljartlaken, bij regen ontstaan altijd gemakkelijk grote plassen. Ook eens ophogen?
2015-07-09 14.59.30
Het Mecklenburgplein gezien vanuit het park.