Een trapje naar je tuin

De werkzaamheden in de buurt van het Rozenburgpark gaan niet onopgemerkt aan de bewoners voorbij. De straten zijn niet alleen voorzien van nieuwe riolering en wat nog meer onder de grond loopt, maar ook opgehoogd. En niet zo’n beetje ook. Dat was al het geval in de Rozenburglaan waar de bewoners veel kosten moesten maken om zonder buitelingen van het trottoir in hun tuin te komen. De afgelopen maanden waren andere lanen aan de beurt.

Wie bijvoorbeeld een wandelingetje maakt in de Waldeck Pyrmontlaan ziet opnieuw wat de verhoging van de lanen met 60 cm of meer betekent. Een huis in deze mooie laan aan de vijver van het Rozenburgpark gelegen, heeft de afgelopen jaren veel renovaties ondergaan. Ook de tuin is stevig onder handen genomen. De tuinlieden hebben menige dag rond dit huis doorgebracht en het resultaat was er dan ook naar.
Maar veel van hun werk lijkt voor niets te zijn geweest. Langs de tuin loopt nu het opgehoogde trottoir. Wie er langs loopt kan naar beneden kijkend de spiksplinternieuwe tuin zien liggen, zo’n 60 cm lager. Die moet dus weer flink worden opgehoogd, wil men zonder schade het pand kunnen bereiken.
De werkzaamheden waren dringend noodzakelijk, dat staat als een paal boven water, maar sneu voor de eigenaar is het wel.