Park (een beetje) op de schop

Het is al maanden een drukte van belang in de directe omgeving van het Rozenburgpark. De Oranjelaan is gerenoveerd en opgehoogd. Hierna kwamen de Merulaweg en de Waldeck Pyrmontlaan aan de beurt. Het verkeer raakt door deze werkzaamheden helemaal van de leg. Het moet omrijden, mag dan weer een laan niet in, wordt een andere keer omgeleid, er is altijd wat. Tot overmaat van overlast is ook de Mecklenburglaan anderhalve maand gesloten vanwege de vervanging van een gasleiding.
En nu is ook het park zelf aan de beurt.

Door al die ophogingen ging het park er zelf steeds meer uitzien als een diep bord. Vooral bij de Oranjelaan leek de helling naar beneden op een skipiste. Dit was kennelijk voorzien want nu wordt met man en macht de overgang van Oranjelaan en park wat geleidelijker gemaakt. Om dit te bereiken moest een gigantische hoeveelheid aarde worden aangevoerd. Voorlopig resultaat: hoge gazons in ontwikkeling met daartussen zo’n halve meter lager de wandelpaden. Een bankje lijkt helemaal weggezakt te zijn.
Een medewerker van de operatie meldde dat ook de wandelpaden nog een beurt zouden krijgen, maar dan alleen vlak bij de Oranjelaan. Geleidelijk zou naar het niveau van de rest van het park worden toegewerkt.
En dat is jammer, want juist zo’n laag liggend Rozenburgpark komt bij het minste of geringste buitje onder water te staan.

Zou hier nu niets aan worden gedaan?