Wateroverlast Rozenburgpark niet uniek

Kijkend naar het nieuws, zie je ergens op het platteland een volledig ondergelopen fietspad met een waarschuwingsbord. Inderdaad, daar kan niet worden gefietst. En dan denk je al gauw: wat klagen we eigenlijk over onze wateroverlast in het Rozenburgpark dat daardoor niet meer bereikbaar is? Is dat niet een beetje overdreven?

Voor die reactie is wel wat te zeggen, ware het niet dat dit niet de eerste keer is dat het Rozenburgpark last heeft van teveel water. Grote plassen op de gazons, struiken die feitelijk voortdurend onder water staan, voetgangerspaden die verder lopen verhinderen. Het is eigenlijk aan de orde van de dag. Wie op deze website zoekt naar het woord ‘wateroverlast’ krijgt een lange lijst van relevante artikelen die stuk voor stuk melding maken van dit fenomeen. Een artikel noemt het park zelfs schertsend VenetiĆ« aan de Oudedijk.

En, ook niet onbelangrijk, het Rozenburgpark is een gemeentelijk monument dat inmiddels de respectabele leeftijd van ongeveer 107 jaar heeft bereikt. Het wordt allerwegen geroemd omdat het zo’n prachtig stadsparkje is. Dus niet een alledaags fietspad.

Zo’n fraai park moet je goed onderhouden en voorkomen dat het vele keren per jaar onderloopt.