Kermis in Kralingen

Het Kralingse Bos, de grote broer van het Rozenburgpark, heeft op velen een grote aantrekkingskracht. Niet alleen om in dit unieke stadspark en omgeving rustig te recreëren, een wandeling te maken, te joggen of de aangelijnde hond uit te laten, gewoon om in al dat groen eens een frisse neus te halen. Nee, dat is niet genoeg. Zij willen meer. Er moeten in en rond het Kralingse Bos activiteiten worden georganiseerd. Het nieuwste plan is een skate-stepvoorziening aan de Kralingse Plas, in het zicht van de bewoners van de Kralingse Plaslaan.

Aan de westzijde kan de jeugd al leuk klimmen in aangepaste bomen. Maar dat is niet genoeg. De zuidzijde van het Kralingse Bos kan natuurlijk niet achterblijven. Kinderen van de Oranjelaan en omgeving hebben bij de voormalige deelgemeente Kralingen-Crooswijk een burgerinitiatief ingediend voor een skate-stepvoorziening voor beginners. Een deel van het gazon tussen de Rozenburglaan en de Prinses Julianalaan moet daarvoor worden opgeofferd. De deelraad heeft dit initiatief gehonoreerd en de gebiedscommissie heeft dat ondersteund.
En dus komen op dinsdag 3 maart 2015 ouders en kinderen in de Kralingsche School bijeen om over de mogelijkheden van deze voorziening te praten.

Een beetje klimmen in de bomen hier, een beetje skaten daar. Sluipenderwijs wordt het Kralingse Bos omgetoverd tot de Kermis van Kralingen.