Fietser intimideert wandelaars met honden

Hij was al langer actief, deze intimiderende fietser. Rijdend over de wandelpaden (!) in het Rozenburgpark en op de eilandjes van het Kralingse Bos, houdt hij regelmatig voetgangers staande. Dreigend spreekt hij hen toe wanneer ze een hond of hondje los laten lopen.

“U moet uw hond aanlijnen”, bijt hij hen toe. “Verderop lopen er ganzen met kleintjes en die worden door honden aangevallen en doodgebeten. Laatst had ik nog zo’n kuikentje in mijn handen, vol met bloed, dat wil je niet meemaken. Dus aanlijnen die hond.” De meeste wandelaars vinden het verstandig te doen wat hen op zo’n toon wordt gezegd en, om een gewelddadige confrontatie te voorkomen, haasten zich hun hond(je) aan te lijnen. En de intimiderende fietser vervolgt zijn weg, op zoek naar een volgend slachtoffer.

Veruit de meeste honden hebben geen belangstelling voor eenden met kleintjes. Die snuffelen wat, doen hun behoefte die door het baasje of bazinnetje keurig in een plastic zakje wordt gedaan. Trouwens, op de eilandjes en in het bos ten oosten van de Kralingse Plas mogen honden loslopen. En baasjes houden een oogje in het zeil. Maar dat maakt deze zelfbenoemde verdediger van het eendenbestand niet uit. Is deze man wel helemaal in orde?

Hij intimideert niet alleen baasjes van honden, ook mensen die op het gras aan het spelen zijn, krijgen de volle laag, zo meldde een getuige. Onduidelijk was wat hem in deze situatie niet beviel.

Er gaan geruchten dat hij voor zijn missie ook de politie heeft ingeschakeld met de mededeling dat vrijwel alle bezoekers van het Rozenburgpark of Kralingse Bos het met hem eens zijn. De politie zou toen hebben toegezegd verscherpt toezicht te houden.

Een raar verhaal.
Toch voelen de aangesproken baasjes en bazinnetjes zich allerminst op hun gemak wanneer deze rondrijdende fietser hen aanspreekt. Is deze man wel helemaal in orde? En hoe gemakkelijk zou hij tot geweld kunnen overgaan?

In plaats van verscherpt toezicht op de hondjes zou de politie er verstandig aan doen deze intimiderende fietser wat beter in de gaten te houden. Want normaal is het allerminst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *