Rozenburgpark.nl wil niet klagen

Telkens te moeten schrijven over wat zoal mis is in het Rozenburgpark is geen pretje. De website wordt op deze manier een klaagsite en dat willen we helemaal niet. Aan de andere kant, wanneer we niet op ernstige tekortkomingen wijzen, gebeurt er niets, zo is de afgelopen tijd steeds weer gebleken.

En er is nogal wat mis.

Zo zou het park op de schop gaan. Dat is begin vorig jaar (!) door een projectgroep van de gemeente beloofd, maar daar is tot nu toe niets van terechtgekomen. Het park verzakt steeds meer en op steeds meer plaatsen ontstaan bij de minste regenval enorme plassen die de voetganger verder lopen verhinderen. Niet zelden is het voor voetgangers onmogelijk de paden te gebruiken.

Tijdens Oudjaar is op de Vijverbrug een elektrische scooter in de fik gestoken die door de brandweer razendsnel werd geblust (bravo). Maandenlang bleven de keiharde, verkoolde resten op de brug liggen (waarover je in het donker je nek kon breken) en een van de panelen was door de brand aangetast en flink geblakerd. Waarom wordt deze schade niet hersteld?

Omdat ter hoogte van het Mecklenburgplein regelmatig enorme, diepe plassen ontstonden dat voetgangers niet verder konden, heeft de projectmanager weliswaar ontsierende noodmaatregelen getroffen. Niet al te netjes maar ze werken wel iets. Maar van een keurig herstel is het daarna nog niet gekomen, zie eerdere blogs.

Is er alleen maar kommer en kwel? Zeker niet.

Wanneer de zomer in aantocht is en het minder vaak regent en er dus ook niet her en der diepe plassen ontstaan, is het park voor vele bezoekers een oase van rust. En dat zou het gehele jaar zo moeten zijn.

Wanneer wordt het Rozenburgpark in verval weer in oude glorie hersteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *