Website Rozenburgpark druk bezocht

Dagelijks telt deze website tussen de 1500 en 2000 bezoeken en dat vindt de redactie behoorlijk veel. Kennelijk voorziet hij in een behoefte. Dat is niet zo vreemd. Het park mag zich verheugen in vele bezoekers, niet alleen uit de directe omgeving maar ook van ver daarbuiten. Die willen graag van het wel en wee op de hoogte worden gehouden.

Ze willen graag meer weten over de toekomst van het park. Zo maken ze zich zorgen over de staat van onderhoud, over de verwilderde struiken, over de verdwenen perkjes. Maar dat niet alleen. Ze zijn ook nieuwsgierig naar de geschiedenis van dit fraaie stadsparkje van ongeveer 3 hectare. Wanneer is het ontstaan en hoe heeft het zich in de loop van de tijd ontwikkeld. Deze website geeft veel maar lang niet alle antwoorden op deze vragen.

Een aantal ‘tabs’ bieden die informatie.

Oude blogs bevat een serie van ongeveer 50 artikelen die sinds 2001 zijn verschenen en gaan over van alles en nog wat, van Havenzichters tot (gebrek aan) onderhoud.

Het Park e.o. geeft informatie over de historie, de monumenten, bevat veel foto’s en vertelt ook wat meer over de omgeving.

Onderhoud. Dit is een belangrijk onderdeel van de website, want over het onderhoud van het Rozenburgpark valt veel op te merken. Het besteedt veel aandacht aan het actuele Algemeen onderhoud, het onderhoud aan de beplanting, de vijver, en het schoonhouden van het park. Ook wordt de invloed van twee grote scholen op het park besproken.

Koningsdag. Een maal per jaar blijken plotseling heel veel bezoekers belangstelling te hebben voor het Rozenburgpark. Niet zozeer voor het park zelf maar voor de vrijmarkt die de afgelopen jaren het hele park beslaat. Niet alleen particulieren maar ook handelaren zijn hierin geïnteresseerd.

Redactie. Zoals elders al is aangegeven wordt de website niet altijd even goed beheerd. Er zijn momenten dat geen nieuwe blogs verschijnen. De huidige staat van onderhoud van het Rozenburgpark is de motivatie geweest de website nieuw leven in te blazen. We beloven dus beterschap en rekenen op input van belangstellenden.