Rozenburgpark is dringend aan schouw toe

Jaren geleden heeft de toenmalige deelgemeente samen met een of meer bewoners een schouw van het Rozenburgpark georganiseerd, onder andere om te zien hoeveel zwerfvuil in het park blijft liggen. De dagelijkse wandelaar zal niet veel van de resultaten hebben gemerkt. Wie het park daadwerkelijk bezoekt zal zien dat het er lang niet zo fraai bijligt als vanuit een passerende auto op de Kralingse Plaslaan lijkt.
Er moet opnieuw een schouw worden aangevraagd. De gebiedsregisseur zal hier zeker oren naar hebben, want wie wil nu niet dat een gemeentelijk monument er goed onderhouden bij ligt. Dan kan de gebiedsregisseur met eigen ogen aanschouwen in welke erbarmelijke toestand het park zich eigenlijk bevindt met als belangrijke oorzaak geen of veel te weinig onderhoud.
Kijk maar naar de niet onderhouden bosschages die verworden tot ondoordringbare jungles, het vele zwerfvuil in de struiken (soms buiten zicht), de mooie plekjes die zijn verdwenen (zoals de perkjes met mooie kobaltblauwe keitjes achter de Kralingse school en de fraaie rododendrons ten westen van de houten Vijverbrug), de diverse plaatsen waar goedkope lage begroeiing is geplant, de vele plassen op wandelpaden en gazons bij het minste of geringste regenbuitje, de vele troep (soms blijven vuilcontainers en karretjes van AH er maandenlang in de vijver liggen) en de soms misselijkmakende wildgroei in de zomer in de vijvers , de lantaarn die maar niet wordt vervangen, etc.
Het centrale thema bij dit alles lijkt dat dit gemeentelijke monument de gemeente eigenlijk niet interesseert en dat onderhoud daarom weinig of niets mag kosten. Een beetje schoffelen hier, een beetje harken daar, een karretje dat de afvalbakken soms leegt en dat is het dan weer. Weet de gemeente eigenlijk wel dat het Rozenburgpark er zo slecht aan toe is?