Aannemer vernielt gazons en komt weg met schoffelen?

Een paar weken geleden werden na herhaald aandringen van omwonenden enorme plassen op de wandelpaden opgezogen. Dat was dringend nodig want het park was onbegaanbaar geworden. In opdracht van de gemeente Rotterdam klaarde een ingehuurde aannemer met een tractor met aanhanger de klus maar hij bracht daarmee onnodig grote schade toe aan de gazons achter de Kralingse school. De brede banden van de tractor trokken diepe en brede sporen in de zompige gazons.
Bezoekers van het Rozenburgpark stelden Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam hiervan op de hoogte. De reactie was dat de schade door de aannemer zou worden hersteld. Nu blijkt wat daarmee werd bedoeld: een medewerker van de aannemer is een half uurtje aan het schoffelen geslagen en klaar is Kees. Het inzaaien van gras zou later volgen.
Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de wandelaars in het park tot ongeveer juni tegen een grote zwarte modderpartij lopen aan te kijken. Zou de schade het resultaat zijn geweest van overmacht dan zou deze aanpak al onvoldoende zijn geweest. Maar dat Stadsbeheer met deze werkwijze van de aannemer genoegen neemt, is onbegrijpelijk.
Stadsbeheer zou van de aannemer hebben moeten eisen dat de oorspronkelijke situatie wordt hersteld, dat wil zeggen dat plaggen gras op een zorgvuldige wijze worden gelegd, zodat de gazons er weer snel fraai uitzien.

Leuk aanzicht in Rozenburgpark tot juni (1)
Leuk aanzicht in Rozenburgpark tot juni (2)