Projectmanager Van Zijl houdt woord

Alweer twee maanden geleden zegde de nieuw aangetreden projectmanager Rozenburgpark Van Zijl toe de grote plas bij het Mecklenburgplein serieus te nemen en met noodmaatregelen te komen. Dat was ook wel nodig. Ook sinds die tijd was het park onder andere op deze plek niet toegankelijk voor bezoekers van het park.

En vanmorgen was het dan zo ver. Van Zijl heeft woord gehouden en dat niet alleen, hij levert ook geen half werk zoals de foto’s hieronder tonen. Tijdelijke maatregelen of niet, de gemeente was met groot materieel uitgerukt.

Twee werkers legden het probleem uit en lieten dat ook zien. Het grondwater in het park staat erg hoog, zo’n 20 centimeter onder het gazon. Een beetje regen zorgt er dan van voor dat de grote plas in een mum van tijd ontstaat. De heren hadden dit nog niet eerder gezien.

Buizen verbinden de plaats van onheil met het riool op het Mecklenburgplein en moeten het overtollige water via het riool afvoeren. Het kan haast niet anders of deze aanpak moet het probleem oplossen.

Groot materieel is ingezet om de toch wel grote klus te klaren. Het is geen half werk.

De aanpak gaat verder dan alleen de locatie van de enorme regenplas op het voetgangerspad. Ook de bosschages en het perkje van de hortensia’s worden hersteld. Die stonden vrijwel permanent onder water.

Later dit jaar wordt het probleem mogelijk definitief opgelost wanneer een extra riool in de Mecklenburglaan en Mecklenburgplein wordt aangelegd.