Kruising bij Oranjelaan en Merulaweg op schop

Al sinds de vorige zomer is het op dit punt een drukte van belang. Nieuwe buizen gingen in de grond, de riolering moest dringend worden vervangen en het wegdek moest flink worden opgehoogd. Er wordt hard gewerkt door weer en wind en het tussenresultaat is er dan ook naar.

Het verkeer wordt gedurende deze werkzaamheden die volgens de gele borden tot volgend jaar maart zullen duren dan weer hier- en dan weer daarheen omgeleid. De kruising tussen Oranjelaan, Waldeck Pyrmontlaan, Merulaweg en 1ste Jerichostraat is als eerste onder handen genomen. Nu wordt er verder gewerkt aan de Oranjelaan richting Oudedijk.
Het werk blijft niet onopgemerkt. De ophoging van de kruising bedraagt op het oog soms wel meer dan 70 cm. Auto’s moeten bijna hun sneeuwkettingen omdoen om het verschil in hoogte tussen het oude en nieuwe straatoppervlak te kunnen overbruggen. De tuin bij het appartementencomplex op de hoek van de Merulaweg viel helemaal in het niet en diverse volgeladen vrachtauto’s met pootaarde moesten eraan te pas komen om de tuin weer op niveau te krijgen.
Zoals gezegd, het werk duurt nog wel een tijd en we zullen op deze blog de voortgang melden.