Blog met 14 jaar historie

In 2001 verscheen de website over het Rozenburgpark dat officieel Park Rozenburg heet. De website verhaalde over het wel en wee van het park en zijn omgeving. Hoe het park ongeveer 100 jaar geleden is aangelegd, hoe het wordt gebruikt, hoe de omgeving van het park eruit ziet en hoe het wordt onderhouden.
Deze blog vervangt sinds 20 januari 2015 de website www.rozenburgpark.nl die vanaf die datum niet meer wordt bijgehouden. De inhoud (alle blogs, artikelen en foto’s) van de website is zo volledig mogelijk opgenomen in deze blog zodat de meest recente geschiedenis van het Rozenburgpark bewaard blijft.

Het Rozenburgpark is een fraai aangelegd park met schitterende huizen (soms zelfs monumenten) in de directe omgeving. Dagelijks maken bezoekers een wandelingetje, al dan niet met hond. Zij genieten van de (soms betrekkelijke) rust, gaan eens zitten op een van de bankjes die langs de wandelpaden staan opgesteld. De eendjes dobberen wat in het rond in de vijver en de vogels strijken af en toe neer op de gazons.
Kortom, het Rozenburgpark is voor velen een dagelijks plezier.

Een prachtig park dus dat tegelijkertijd ook erg kwetsbaar is. Zo wordt er geklaagd over de rommel die soms om de banken blijft liggen. Ook hoeft er maar een buitje te vallen en sommige gedeelten van de paden kunnen dan alleen nog wadend worden gepasseerd. De vijver is ook niet altijd zo schoon als menig bezoeker zou wensen.
Ook deze tekortkomingen kregen veel aandacht in de website die sinds 2001 in de lucht was. Wie nog eens wil terugbladeren wat er zoal te klagen maar vooral te genieten viel, moet er de eerdere blogs nog maar eens op nalezen. Soms leuke kost.