Hoe wordt Rozenburgpark na zomer aangepakt?

Veel voetgangers en omwonenden willen graag weten hoe de wateroverlast in het Rozenburgpark na de zomer definitief wordt aangepakt.

De ernstige wateroverlast ter hoogte van het Mecklenburgplein noopte de gemeente eerder dit jaar tot een noodingreep. Een tijdelijke drainage heeft het probleem verholpen, tot vreugde van vele voetgangers. Dat de maatregelen tijdelijk zijn, is goed te merken. Sleuven zijn met wat klinkers provisorisch gedicht en de verdere afwerking is niet optimaal. Voor een tijdelijke oplossing is dat geen probleem maar later moet een en ander wel fatsoenlijk worden hersteld.

Toen projectmanager Van Zijl deze tijdelijke oplossing aankondigde schreef hij dat de voetgangerspaden en delen van de gazons na de zomer waar nodig zouden worden opgehoogd. Want ook elders in het park is er sprake van wateroverlast, zowel op de paden als op de gazons. Weliswaar niet zo ernstig als eerder bij het Mecklenburgplein, maar toch hinderlijk voor voetgangers. Dat de gemeente ook dit zou aanpakken was een goed bericht.

Nu het jaar vordert, moeten de plannen voor deze operatie wel klaar zijn en dus zijn de bezoekers van het Rozenburgpark benieuwd hoe de voorgenomen werkzaamheden eruit zien. Zou de projectmanager kunnen laten weten wat we binnenkort tegemoet kunnen zien?