Grote plassen weer tot aan de enkels van wandelaars

Afgelopen jaar werd het Rozenburgpark geteisterd door diverse grote waterplassen op de wandelpaden die het park ontoegankelijk maakten voor wandelaars. Omwonenden kregen weliswaar bericht van de gemeente dat een Team Kwartiermaken was ingesteld en werd gesproken over een waterberging onder het Mecklenburgplein.

Na de aankondiging van deze hoopvolle berichten bleef het echter oorverdovend stil. Er gebeurde niets, helemaal niets. Niet zo’n grote ramp want de zomer brak aan en dan ligt het park er als een zonnetje bij. De urgentie om wat aan deze ernstige waterproblemen te doen was verdwenen.

Maar zoals eerder dit jaar te verwachten viel, is het nu weer herfst en dan kan het wel eens goed regenen. En net zoals vorig jaar moet de wandelaar in het Rozenburgpark op diverse plaatsen door grote en vaak diepe plassen waden of op zijn schreden terugkeren. Een rondje wandelen is er niet meer bij en dus wordt het park gemeden.
Is dat niet zonde voor zo’n prachtig park dat veel wandelaars koesteren. Zou het de gemeente niet sieren dat noodoplossingen worden bedacht?

Of moet de gemeente aan de ingangen van het park waarschuwingsborden plaatsen: “Niet toegankelijk voor het publiek”?