Minder wateroverlast, definitieve aanpak volgt snel

De tijdelijke maatregel tegen de wateroverlast in het Rozenburgpark (nabij het Mecklenburgplein) lijkt succes lijkt te hebben, maar helaas niet helemaal. De plasvorming is een stuk minder erg. Bij regenval verschijnen plassen minder snel en niet meer zo massaal als voorheen. Bovendien verdwijnen eenmaal gevormde plassen sneller. En ook dat is goed nieuws. De komende dagen is veel regen voorspeld en dus zijn we erg nieuwsgierig.

Maar we beseffen wel dat het een tijdelijke maatregel betreft. Een definitieve aanpak begint al snel (of is al bezig) en met name in het najaar wordt het Rozenburgpark flink aangepakt, zo is de bedoeling. In een flyer die de projectmanager Van Zijl van het Rozenburgpark toestuurde en die breed verspreid zal worden, geeft hij opening van zaken.

De maatregelen zien er plausibel uit: baggeren van de vijver kan zeker geen kwaad maar we verwachten veel van het ophogen van de paden met eventueel delen van het gazon. Ook het groenonderhoud is geen overbodige luxe. Kijk maar naar de kolossale plassen die grenzen aan de tuinen van Mecklenburglaan 16 en hoger.

Een aanpak lange termijn van de problemen van het park is nog niet bekend. Duidelijk is dat het wel om een kostbare operatie zal gaan. Maar ja, dat is de prijs van decennia achterstallig onderhoud.

Voorlopig wensen we projectmanager Van Zijl succes met zijn aanpak. Vele voetgangers zullen hem dankbaar zijn.