Tegen zulke plassen valt niet op te pompen

Afgelopen vrijdagmorgen waren grote delen van de voetgangerspaden onbegaanbaar. De plas tussen het Mecklenburgplein en de Kralingse Plaslaan spande de kroon met een oppervlakte van ca. 300 m2 en zo’n 2 dm diep. Aan het eind van de dag was de verrassing groot. De plassen waren weggepompt en voetgangers konden weer gewoon een rondje park lopen.

De plas op maandagmiddag is nog net niet zo groot als die op de foto afgelopen vrijdag

Zaterdagmorgen kon men al zien dat de vreugde van korte duur zou zijn en vandaag, maandag, is de grote plas al weer terug van weggeweest. Nog niet zo groot als eerst maar dat zal niet lang meer duren.
Kortom, tegen zulke plassen valt niet op te pompen. De voetgangerspaden liggen gewoon te laag en bij elk buitje zie je de plassen verschijnen. En helemaal wanneer de regenval fors is. Ook heel vervelend is dat de plassen in een droge periode maar langzaam verdwijnen.
Een heel klein lichtpuntje is dat de wateroverlast zich beperkt tot een aantal plekken.

De goede bedoelingen van Mart van Zijl van Team Kwartiermaken Park Rozenburg zijn dus helaas niet afdoende gebleken om het probleem op te lossen, maar de waardering voor zijn kordate aanpak is groot. Nee, hier moeten snel blijvende oplossingen worden gekozen. Elke suggestie is welkom. Zo kan worden gedacht aan het ophogen van de paden terwijl de gazons eventueel later aan bod komen. Andere suggesties van bij voorkeur deskundigen zijn natuurlijk welkom maar het moet niet te lang duren.

Of neemt de gemeente er genoegen mee dat het Rozenburgpark in de wintermaanden wegens wateroverlast voor het publiek moet worden gesloten? Vast niet.