Nog geen nieuws van Team Kwartiermaken Park Rozenburg

Begin januari kregen betrokkenen van het Rozenburgpark een bericht van dit Team. Het park moest dringend worden opgeknapt en verscheidene scenario’s zouden worden voorbereid en de bewoners zouden van de vorderingen op de hoogte worden gehouden.

Nu we tegen het eind van de maand mei aanlopen, zijn bewoners benieuwd naar wanneer ze weer iets van het Team zullen vernemen. Ach, sceptici weten hoe zulke zaken gaan: in mei blijft het stil, misschien in de loop van juni is er mogelijk een nieuw teken van leven. Maar dan breken de zomer- en dus vakantiemaanden aan, dan gebeurt er helemaal niets en voor je het weet zitten we een stuk in het najaar.

Wanneer er geen sprake zou zijn van enige urgentie maakt het allemaal niet zoveel uit, maar helaas liggen de zaken anders. De afgelopen maanden was het Rozenburgpark wekenlang ontoegankelijk. Je kon het park wel in wandelen, maar grote plassen van 200m2 en meer dwongen de bezoeker op zijn voetschreden terug te keren. Dat zijn onbestaanbare omstandigheden voor een park dat meer dan 100 jaar oud is en zoveel mensen plezier biedt.

Zovele jaren is aan het Rozenburgpark nauwelijks onderhoud gepleegd zodat je nu al af en toe gekscherend de naam Kuil van Kralingen hoort noemen.

Dus Team Kwartiermaken, hoe staat het ermee?