Naast kritiek ook pluim voor gemeente

Deze website wil niet alleen aandacht hebben voor wat er niet goed gaat in en rond het Rozenburgpark. En, eerlijk is eerlijk, er blijft heel veel te wensen. Maar daar gaat dit artikel niet over. Deze keer willen we het hebben over de vele zaken die wel goed gaan, of beter gezegd, beter dan in het verleden.

Bomen
Om te beginnen het beheer van de bomen. Soms zijn enorme bomen gerooid en de bewoners vroegen zich wel eens af of dat wel zo nodig was, in elk geval waarom zo snel. Maar er worden door de gemeente ook veel nieuwe bomen geplant. Niet altijd met de gewenste omtrek (kan wel een beetje groter) en ook niet altijd met goede blijvende ondersteuning door paaltjes, maar een kniesoor die daarop let. Ze staan er toch maar en wie weet hoe ze er over een paar jaar uitzien.

Afvalbakken en bankjes
Een steeds weer terugkomend fenomeen: het schoonhouden van de afvalbakken en de directe omgeving van de diverse bankjes. Vergeleken met de toestand in het verleden is er zeker een flinke verbetering merkbaar. Vul in het zoekgedeelte rechts van dit artikel het woord ‘bankjes’ in en zie dat we daarover veel klachten hebben geschreven. En zeker, alles kan beter, maar hier heeft de gemeente veel verbeterd. Let op, we hebben het hier niet over het zwerfafval want dat is nog niet echt verbeterd.

Lantaarns
Jarenlang behandelde de gemeente de lantaarns in het Rozenburgpark als een stiefkindje. Ze waren kapot of deden het niet meer zo goed of stonden gewoon schuin. Geen gezicht dus. Maar dat is aanzienlijk verbeterd. Allemaal geven ze uitstekende verlichting en dat geeft het park gelijk een heel ander aanzien.

Strakke heg
Een ongeveer 20 meter lange heg scheidt het Mecklenburgplein van het Rozenburgpark. Wat er ook gebeurde, in goede en in slechte tijden, deze heg werd altijd en wordt nog steeds perfect onderhouden. Bijna meetkundig strak geknipt. Een grote ‘bravo’ voor de gemeente.

De vijver
Deze heeft het niet altijd even gemakkelijk gehad. Bezorgers van de Ster van Kralingen dumpten er regelmatig hun krantjes in, af en toe stak een karretje van Albert Heijn uit het water en natuurlijk veel blikjes, flessen en ander verpakkingsmateriaal. De laatste jaren dreef er een dikke, groene en vaak stinkende substantie in. Misschien juichen we te vroeg maar de afgelopen zomer was de vijver weer de vijver. Maar de gemeente mag af en toe wel iets vaker de troep uit het water halen, want dat kunnen de bewoners niet.