Mart van Zijl maakt paden weer begaanbaar

De nieuwe projectmanager van Team Kwartiermaken Park Rozenburg, Mart van Zijl, weet van aanpakken. In een e-mail eerder deze week had hij gesproken over tijdelijke maatregelen en nu al had hij de koe bij de horen gevat.
Bezoekers van het Rozenburgpark wisten niet wat hen overkwam. Ze konden het park weer rondlopen zonder vanwege diepe plassen om de haverklap te moeten omkeren. In het bijzonder de gigantische plas ter hoogte van het Mecklenburgplein was spoorloos verdwenen. Ook op andere plaatsen waar iets minder grote en minder diepe plassen kon je nu weer gewoon doorlopen.
Het is duidelijk dat het hier tijdelijke maatregelen betrof. Waarschijnlijk is het vele water weggezogen. Maar het is in elk geval een veelbelovend begin. Er kan weer worden gewandeld.

Dat de wateroverlast aan de westzijde van het park grondig moet worden aangepakt blijft evenwel geboden. De bosschages die aan de tuinen van de Mecklenburglaan grenzen staan nog steeds royaal onder water. Maar laten we op dit moment onze zegeningen tellen. De voortvarende aanpak van Van Zijl stemt hoopvol.