Geen urgentie

Een betrokken omwonende van het Rozenburgpark merkte onlangs in een tweet het volgende op.
‘In september 2020 hebben BKO en ik een rondje gemaakt door het park met @Stadsbeheer010 en toen sprak men al over ‘onderzoek’ naar verbetering van het park. Inmiddels zijn we twee en een half jaar verder. Het heeft geen urgentie, dat is duidelijk…’

En dat rondje Rozenburgpark was nog niet eens het eerste teken dat het park dringend een grondige opknapbeurt nodig heeft. Al jaren eerder was bekend dat het met het park de verkeerde kant opging. Op deze website kan men diverse oudere blogs aantreffen die daarover gaan; ook een eerdere schouw met een gemeenteambtenaar had al tot doel het (gebrek aan) onderhoud te registreren.

Voorbeelden te over. We noemen een lantaarn die maandenlang kapot bleef, de keren dat het gras niet of niet goed wordt gemaaid (soms op een drassige ondergrond met diepe sporen als gevolg), het vele zwerfvuil (blikjes, pizzadozen) op de gazons en in de struiken, afgebroken takken na een storm die niet worden opgeruimd, de enorme smeerboel (algen?) die jarenlang ‘s zomers de vijver vervuilde, de perkjes en planten die door de jaren heen zijn verwijderd (vaak vanwege wateroverlast), ach we kunnen zo nog wel even doorgaan.

Wat zou het mooi zijn wanneer bezoekers zouden merken dat het de gemeente ernst is met het opknappen van het Rozenburgpark.