CityTec zet er geen vaart achter

Het was sommige wandelaars in het Rozenburgpark natuurlijk al vaker opgevallen. De lichtmast (voor gewone mensen: lantaarnpaal) aan de westzijde van het fietspad Oranjelaan is defect (bekijk de foto in @rozenburgpark in Instagram of Twitter). Het klassieke bovenstuk ontbreekt en dus geeft deze lantaarn geen licht en staat hij er nutteloos bij. Dit mankement was ook CityTec lang geleden opgevallen getuige een prachtige witte sticker op de lantaarn: ‘CityTec. Deze schade is bekend. De lichtmast wordt zo spoedig mogelijk vervangen’. Maar wat wordt verstaan onder ‘zo spoedig mogelijk’? De sticker is al meer dan zes maanden geleden aangebracht en de voorbijganger vraagt zich steeds af waarom de vervanging of reparatie nog niet heeft plaatsgevonden.
Eigenlijk is dit exemplarisch voor het Rozenburgpark. Het park oogt prachtig en dat is het in wezen ook. Maar het wordt niet verzorgd. Het wordt een beetje aan zijn lot overgelaten. Zeker, in de zomer wordt regelmatig gemaaid en de rozenperken op het Mecklenburgplein worden zomerklaar gemaakt, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Aan de bosschages wordt jarenlang geen aandacht besteed zodat ze verworden tot ondoordringbare jungles. Zwerfvuil en andere troep blijven er maandenlang liggen. De begroeiing elders straalt uit dat die vooral geen geld mag kosten. Tijdens een regenperiode is het door de grote plassen op de paden onmogelijk een wandeling in het park te voltooien. In de zomer ziet de vijver er weerzinwekkend uit en de meerkoetjes en eendjes kunnen dan op het water lopen.
Maar genoeg geklaagd. Laten we ons gelukkig prijzen dat Kralingen zo’n park heeft. Nu maar hopen dat het eens de aandacht krijgt die het verdient.