Doorkijk Kralingse Plas

Het zijn niet alleen vuil en achterstallig onderhoud die het Rozenburgpark bedreigen, maar ook de vrachtwagens die vroeger vaak aan de Kralingse Plaslaan werden geparkeerd. Zij ontnemen de bezoekers van het Rozenburgpark het uitzicht op de Kralingse Plas. Belangrijk? De deelgemeente vond in 1988 geleden terecht van wel.
Toen eind jaren tachtig door de deelgemeente een uitgebreid kapprogramma zou worden uitgevoerd, werd de bezorgde bewoners op een drukbezochte vergadering onder meer voorgehouden dat een van de drijfveren was geweest om vanuit het Rozenburgpark een vrij uitzicht op de Kralingse Plas te garanderen. Inderdaad is dit ook een van de hoogtepunten. Wandelend door het park is het een indrukwekkend gezicht tussen de struiken de Kralingse Plas omzoomd door bomen te zien liggen.

Vrachtwagen staat op de verkeerde plaats
Vrachtwagen staat op de verkeerde plaats

Helaas stonden vroeger op de doorkijkjes vaak grote vrachtauto’s geparkeerd die de wandelaar elk vrij uitzicht op de Kralingse Plas ontnamen. Maar dit is al jaren niet meer het geval.
Op onderstaande foto krijgt de lezer een indruk hoe het doorzicht er uitziet dat de deelgemeente destijds voor ogen stond.

Doorkijk naar Kralingse Plas
Doorkijk naar Kralingse Plas