Achterkant Mecklenburglaan (ca. 1920)

Dit gedeelte van de Mecklenburglaan (aan de oostzijde, grenzend aan de Kralingse Plaslaan) is rond 1918 gebouwd. Onmiddellijk valt op dat dit huizenblok sedert de bouw flink is veranderd. Er zijn terrassen aangebouwd en dubbele openslaande deuren zijn vervangen door grotere ramen.
Maar nog meer is er veranderd aan het Rozenburgpark. We zien dat de achtertuinen door een keurig hekje waren begrensd. Daar zijn nu heggen van allerlei soort aangeplant. Het is duidelijk dat de foto is genomen vanuit het Rozenburgpark. Het stuk grond tussen de dame en kinderen op de voorgrond en de huizen bestaat nu uit de tuinen van de twee-onder-een-kaphuizen aan het Mecklenburgplein en het huis met het rieten dak aan de Kralingse Plaslaan. De bomen hebben zo te zien nog een lange weg te gaan.
Drie zaken zijn duidelijk op deze foto waar te nemen: de mode uit die tijd verschilt aanzienlijk van de huidige, je krijgt de hedendaagse jeugd niet op zo’n fietsje en het schuurtje dat bij nummer 6 of 8 behoort, bestaat niet meer.

Achterkant Mecklenburglaan 1920
Achterkant Mecklenburglaan 1920