2001/09/28 Gras maaien laat diepe sporen na

Iedereen in en rond het Rozenburgpark is blij wanneer de grasmaaier verschijnt. Vaak liggen de grasvelden er na afloop als een zonnetje bij.  Dat was afgelopen maandag anders. De machine ging te werk op drassige grond en liet daardoor diepe voren achter.

Heel Kralingen zuchtte onder wateroverlast en ook de grasvelden van het Rozenburgpark waren verzadigd van water. Zompige, drassige grond. Toch ging de grasmaaier op pad. Door het gehele park heen kon je de sporen van de wielen volgen, maar deze stille getuigen van het werk van de grasmaaier zijn na enkele dagen wel verdwenen.

Anders is het wanneer de bochten met te grote snelheid worden genomen. Op enkele plaatsen heeft dit rijgedrag voren getrokken van enkele meters lang, soms wel 30 cm diep en minstens 40 cm breed. Dat herstelt niet zo gauw. Dit is geen onderhoud, maar regelrechte vernieling. Bezoekers van het Rozenburgpark hopen dat deze plekken snel worden hersteld, want anders zullen daar de gehele winter diepe plassen water blijven staan.

Overigens is dit niet een incident dat op zichzelf staat. Begin dit jaar is een kennelijk zware onderhoudswagen (voor de bomen?) eveneens door het park over drassige grasgrond gereden met hemelschreiende gevolgen. Maandenlang heeft heeft op die plaats een diepe plas water gestaan en ook nu nog is de plek niet hersteld.

Het zou prettig zijn wanneer onderhoudsploegen met wat meer verstand van zaken het onderhoud ter hand zouden nemen en dat er ook goed op wordt toegezien dat zij hun werk naar behoren uitvoeren.