2009/08/31 Was het maar altijd vakantie

Dat is een gedachte die iedereen wel eens heeft. Maar de geregelde bezoeker van het Rozenburgpark bedoelt hier toch wel iets anders mee. Het gaat hem of haar niet zozeer over zijn eigen vrije dagen, maar over de vakantie van anderen. Wat kan het heerlijk zijn in het Rozenburgpark zijn wanneer die anderenĀ op vakantie zijn die altijd flesjes, blikjes en ander verpakkingsmateriaal in het park gooien.
Je merkt het verschil onmiddellijk. De vakantieperiode in de regio Rotterdam is begonnen en wat een verschil! Wie ‘s avonds nog even een rondje door het park wandelt, wordt nu niet onaangenaam verrast door een rommelig en niet goed schoongehouden park, maar treft een prachtig, rustig, idyllisch park aan met vaak strak gemaaide plantsoenen en waar de vogels in het gras nog een maaltje bijelkaar proberen te pikken. Lege afvalbakken, geen (of wel heel weinig) rotzooi rond de bankjes en lege plantsoenen. Dan is het Rozenburgpark pas echt genieten!
‘Was het maar altijd vakantie’, denkt de wandelaar dan en vreest de periode na 1 september wanneer de vakanties weer teneinde zijn. Laten we hopen dat de deelgemeente de ROTEB extra opdracht geeft het park zo schoon mogelijk te houden. Dan hoeft de wandelaar niet de gehele tijd aan vakantie te denken.