2009/05/31 Rozenburgpark op Pinksteren

Het is al eerder op deze plaats genoemd. Hoewel het Rozenburgpark beter wordt schoongehouden dan een paar jaar terug, wil men bij de deelgemeente maar geen rekening houden met weekends met mooi weer. (Dat is wel anders bij parken in bijvoorbeeld Amsterdam, waar je ook op zondag groepen schoonmakers door bijvoorbeeld het Sarphatipark of het Oosterpark ziet trekken.) Het Rozenburgpark trekt bij mooi weer meer bezoekers die dus ook meer rommel willen kunnen weggooien, maar de afvalbakken slibben snel dicht, vaak al op vrijdagavond. De bezoekers nemen hun rommel niet mee naar huis, laten het dus gewoon liggen waar ze zaten of zetten keurig een zak bij een afvalbak. Maar daar weten de vogels wel raad mee. Zo ook deze keer.
Een paar foto’s zeggen meer dan vele woorden. De onderstaande foto’s werden ‘s avonds met een camera in een telefoontoestel genomen. Het was aan het einde van 1ste Pinksterdag, na de zoveelste mooie zomerdag. De afvalbakken worden in het weekend niet leeggemaakt (hoewel de redactie vorige week plotseling een schoonmaakster ontmoette die het tegendeel beweerde, maar de feiten liegen niet) en zie hieronder het resultaat.
Een nog niet eerder genoemd probleem is dat kapotte afvalbakken niet of soms pas weken of maanden later worden gerepareerd. Soms wordt een afvalbak door de ROTEB (?) meegenomen die veel later wordt vervangen.

PinksterTroep-1
‘s Avonds laat is de sluitertijd wat groter, vandaar deze onscherpe foto, maar zelfs een blinde zal kunnen zien welke enorme troep rond de afvalbak bij het fietspad / bruggetje ligt.

PinksterTroep-2
In eerdere stukjes over de troep in het Rozenburgpark wilde de redactie altijd volledig zijn over wat zoal kan worden gevonden. Ziehier een overzicht.

PinksterTroep-3
Een van de oorzaken van troep in het Rozenburgpark: afvalbakken die niet worden geleegd. Met name in het weekend is dit een probleem. Bezoekers doen hun best, nu de gemeente nog.