2009/05/11 Voortvarend optreden wethouder De Boer

Ongeveer een week geleden klaagde de redactie bij de portefeuillehouder Ruimtelijke ordening en inrichting De Boer over de smerige groengele substantie in de vijver van het Rozenburgpark. Nu al is met de dringend noodzakelijke opruimwerkzaamheden begonnen. Dat is snel! De Boer lijkt de Overtoom wel.
Nog geen week nadat de klacht via de website van de portefeuillehouder was ingediend, onder verwijzing naar de afschuwelijke foto’s op Rozenburgpark.nl, werd bericht ontvangen met de mededeling dat de kwestie zou worden onderzocht. Dit is op zichzelf niet vreemd, want dat gebeurt met elke klacht die men bij de deelgemeente indient. Vaak hoor je er dan niets meer van en later blijkt meestal dat met zo’n klacht ook niets is gedaan.
Deze keer was het anders. Vandaag al rond kwart over acht in de morgen was men met behulp van gemotoriseerde apparatuur bezig in de vijver van het Rozenburgpark. Met een grijper werd troep uit de vijver gelepeld en in een een soort container gestort. De redactie had geen tijd verder poolshoogte te nemen, maar wanneer gebeurt wat ze verwacht dan verdient de portefeuillehouder een compliment. Zo snel wordt over het algemeen niet opgetreden bij klachten. Nu was het ook wel de hoogste tijd, maar toch.
Zeer waarschijnlijk probeert men met het werk de groengele smurrie uit de vijver te halen. Dat was hoog nodig en het zal een hele verbetering zijn. Toch zouden we wensen dat ook de bodem van de vijver zelf eens een goede beurt krijgt. Die ligt vol kranten, poppen, verpakkingspmateriaal en andere troep, die waarschijnlijk de oorzaak is geweest van de uitbraak van de groengele smurrie. Wethouder De Boer: nu even doorpakken!

Commentaar januari 2015. Overtoom heet nu Manutan. Jarenlang is het probleem van de smurrie in de vijver niet aangepakt, maar in de afgelopen weken lijkt dit wel te zijn gebeurd. We wachten het resultaat hoopvol af.