2009/04/12 Gras en veel, veel glas

Wie op de Kralingse Plaslaan rijdt en naar het Rozenburgpark kijkt, ziet een keurig opgeruimd park met veel bomen, struiken en gras. Wie de moeite neemt even uit te stappen, zal ook op vele plekken glas, veel glas zien.
Het lijkt wel of het erger wordt de laatste tijd. Zeker, het Rozenburgpark wordt redelijk schoongehouden (over het schoonmaken hieronder meer), maar gebroken glas past niet in het grijpertje van de ROTEB-medewerkers. En dus blijft dat maar liggen. Vaak zijn het nog flinke stukken glas ook, maar die worden door de buurtbewoners zo goed en kwaad als het gaat, wel weggehaald. Het kleine glas blijft liggen. Dat kan pas worden weggehaald wanneer niet alleen een grijpertje maar ook een bezem ter hand wordt genomen.
Een vies en slecht schoongemaakt park is de meeste bezoekers al een doorn in het oog, maar glas op de paden is het teken van een naderende verloedering.
Het park wordt redelijk goed schoongehouden, maar toch blijven er punten van flinke zorg.
Zo lijkt de vijver soms op een drijvende vuilnisbak. Wat is nu eenvoudiger aan de zijde van de Kralingse Plaslaan het zich ophopende vuil uit het water te scheppen?
Ook de banken en naaste omgeving vragen extra aandacht. Wie wil er nu zitten op een met dikke grafitti volgespoten bank? Alleen de jeugd van het Libanon Lyceum en de school op de Oudedijk?