2009/03/09 Zwervers en de Rijdende Boswachter

Zwervers

De lente is aangebroken en de eerste zwervers melden zich weer in het Rozenburgpark. Alleen of in een groepje, maar vrijwel altijd met de onvermijdelijke halfliterblikken bier van Euroshopper installeren ze zich op een bankje. De inhoud van de blikjes verdwijnt ongeoorloofd in de magen van de drinkebroers en de blikjes worden met een royale zwaai over de schouders in het gras gegooid. Wat dat betreft is er niet zo veel veranderd de laatste jaren.
Een paar jaar geleden waren de zwervers een ware plaag. Bij tijd en wijle moest de politie eraan te pas komen, er werd in de APV voor het Rozenburgpark een alcoholvrije zone ingesteld en eindelijk kwam de rust weer (gedeeltelijk) terug.
Inmiddels ontvangt Rozenburgpark.nl vragen of de redactie niet de zwervers uit het Rozenburgpark kan weren. Ze beginnen weer overlast te veroorzaken en ook uit eigen waarneming kan de redactie dit bevestigen. Wie van de deelgemeente deze berichten niet gelooft, moet maar eens een plastic KOMO-zak meenemen en daarin de lege bierblikken doen die her en der in het Rozenburgpark rondslingeren of in een te volle afvalbak liggen. Dan is zo’n ambtenaar nog goed af, want dan hoeven ze dus nog niet getuige te zijn van poepende en piesende zwervers. Die worden vrijwel ongemoeid gelaten, maar tegen loslopende honden wordt streng opgetreden, zie hieronder!

De Rijdende Boswachter

Een nieuw fenomeen is de Rijdende Boswachter. Deze zal gedacht hebben: ‘Wat de Rijdende Rechter kan, kan ik ook’. Tot stomme verbazing van omwonenden scheurde maandagmiddag een autootje van de Boswachter door het Rozenburgpark. Gefluisterd wordt dat hij de eigenaren van loslopende honden moet bekeuren. Dit is zo’n absurd verhaal dat het wel niet waar zal zijn. Hoewel …?
Een paar weken geleden werd de omgeving van het Rozenburgpark en de wandelstrook langs de Kralingse Plas onveilig gemaakt door de Dienst Veiligheid en Toezicht. Zo kon het menige hondenbezitter met een loslopende hond gebeuren dat plotseling niet minder dan vier (let op: V I E R) ambtenaren van deze dienst plotseling uit een oude auto tevoorschijn sprongen met de badge ter legitimatie in de aanslag. De verbouwereerde wandelaar vroeg zich dan vertwijfeld af of in Rotterdam nou echt geen echte knelpunten kunnen worden aangepakt, maar nee, loslopende honden in het Rozenburgpark hadden volgens de heren topprioriteit van de (deel)gemeente.
Vandaag deed de deelgemeente er nog een schepje bovenop. ‘Kijk’, riepen wandelaars wijzend naar een door het Rozenburgpark scheurende auto, ‘moet je zien, die rijdt zo maar door het park!!’ Gelukkig gebeurde dit niet zo maar want, zo konden sommige bezoekers van het park melden, het was de Rijdende Boswachter die met zijn auto de wandelpaden onveilig maakte om eigenaren van loslopende honden te bekeuren. Je moet het gezien hebben, anders geloof je je ogen niet.