2009/03/09 Kralings dealershoekje verdwenen

Niet iedereen weet waarover we het nu hebben, omdat de dealershoek alleen ‘s avonds in gebruik was. Sinds kort zijn we deze ongewenste bezoekers kwijt. Wat was er aan de hand?
De dealershoek bevond zich in het verlengde van de 1ste Jerichostraat, ter hoogte van de Merulaweg, vlak voor het appartementencomplex. Omdat de roodwitte paaltjes verhinderen dat auto’s daar kunnen passeren en er ook weinig of geen auto’s geparkeerd staan, werd deze stille plek gaandeweg in gebruik genomen voor de handel in verboden spullen. Auto’s kwamen af en aan rijden, stonden met de ramen tegen elkaar, lichten uit; dan weer lichten aan, wegrijden en even later herhaalde zich dit tafereel. Stiekem gedoe dus. Dit alles ging vaak gepaard met piepende banden. Allemaal heel vervelend, en het kan haast niet anders dan dat de bewoners van het appartementencomplex jarenlang hebben geklaagd bij deelgemeente en/of politie.
Nu is er eindelijk een eind gekomen aan de dealershoek doordat de deelgemeente ook aan de zijde van de Merulaweg dit stukje straat heeft afgesloten. De auto’s kunnen er van geen van beide kanten meer inrijden. Deze eenvoudige ingreep heeft geholpen.
Een hele verbetering dus, maar het is geen gezicht: een stuk straat dat aan beide kanten is afgesloten door een aantal rood-witte paaltjes. Het gerucht gaat dat de deelgemeente voor dit stukje straat een bestemming heeft gevonden. Het zou worden omgetoverd tot een vijvertje. Wanneer dit met smaak wordt ontworpen (net zoals dat bijna 100 jaar geleden is gedaan met de rest van het Rozenburgpark) zal dit een prachtige verbetering zijn. Is er rekening mee gehouden dat ook een klein vijvertje regelmatig onderhoud vergt om te voorkomen dat het snel verandert in een vieze modderpoel?