2004/06/07 Bankjes in het park weghalen

De bankjes in het Rozenburgpark geven veel overlast. Degenen die er gebruik van maken, zijn voor het merendeel daklozen die ondanks het geldende verbod op het nuttigen van alcohol daar menig blikje achterover slaan. Natuurlijk moet er ook nog worden gepoept en gepiest.
Ook grote families strijken er dagelijks voor langere tijd neer en vergeten daarbij niet rollen wc-papier mee te nemen. Verder komen scholieren (veelal van het Libanon Lyceum, maar ook van de school op de Oudedijk) er in grote groepen samen, in plaats van op school te zitten. En ‘s avonds is het feest met luidruchtige groepen jongeren.
Helaas blijft het niet bij verpozen alleen. De daklozen werpen er hun bierblikjes over hun schouder en doen in de bosjes achter de bankjes hun plas en overige behoefte, de scholieren werpen verpakkingsmateriaal, flessen en dergelijke in grote hoeveelheden op het pad en in het gras, en de grote families moeten tenslotte ook hun behoeften doen en zonderen zich daarom af en toe even af tussen de struiken. De medewerkers van de ROTEB zullen er veel sappige details over kunnen vertellen.
Zo ook afgelopen zondag, toen een vrouw dringend even apart moest. Toen ze hierop werd aangesproken, had zij natuurlijk niets gedaan. Onfrisse foto’s zijn ter inzage bij de redactie.
De gewone bezoeker van het Rozenburgpark heeft allang de bankjes van het Rozenburgpark overgeslagen. Wie kan en wil er nu tussen de rotzooi van anderen genieten?
Voor wie de bankjes in het Rozenburgpark bedoeld zijn, komen er al lang niet meer. En degenen die er wel gebruik van maken, toveren het Rozenburgpark om tot een vuilnisbelt en zorgen ervoor dat de medewerkers van de ROTEB dagelijks achter de feiten aanhobbelen. Weg met de bankjes!

Commentaar januari 2015. De problemen zijn in de laatste jaren aanzienlijk minder geworden. De oorzaak hiervan is onbekend. Gedraagt men zich gewoon beter?