2004/04/25 Veiligheid en Toezicht in de praktijk

Vandaag kon een bezoeker van het Rozenburgpark uit eigen ervaring waarnemen hoe het met het toezicht in het park is gesteld. Zoals dagelijks het geval is, waren er ook vanmorgen weer talloze zwervers die hun biertjes zaten te drinken met een tray reserveblikjes binnen handbereik. Het is al bijna twee jaar verboden in het Rozenpark alcohol te nuttigen, dus waren ook deze zwervers in overtreding. Temidden van weggegooide blikjes leken ze zich hierover niet al te druk te maken.
Toevallig kwamen twee medewerkers van de afdeling Veiligheid en Toezicht langs. Dat treft, zo dacht de bezoeker, die zouden ongetwijfeld de zwervers manen hun drinkgelag elders voort te zetten. Maar nee hoor, na wat groeten over en weer, vervolgden de medewerkers Veiligheid en Toezicht hun weg.
Toen ze hierop werden aangesproken, wisten zij haarfijn uit te leggen dat ze hiertegen niets konden doen. Misschien de politie bellen, zo dacht de bezoeker? Waarom lopen deze medewerkers nu door het park, te midden van diverse overtredingen, wanneer ze hiertegen toch niets ondernemen?

Commentaar januari 2015. Al vele jaren treft men in het Rozenburgpark geen zwervers meer aan. Een enkele keer zit iemand een biertje te drinken en dat is het dan. Wat de oorzaak van deze grote verbetering is? Geen idee.