2004/04/08 Hoe komen de bierblikjes in de struiken?

Al geruime tijd geldt ook voor het Rozenburgpark een alcoholverbod. Wie eens een blik tussen de struiken werpt, ziet vele halve liter blikjes bier, flaconnen goedkope jenever en andere flessen sterke drank. Hoe komt dat daar als er geen alcohol mag worden genuttigd? En ziet de ROTEB die rommel niet liggen?
De politie heeft vroeger steeds aangegeven dat zij niets kon ondernemen tegen zwervers omdat die toch ook in het park mogenĀ zitten. Zelfs met bier of sterke drank. Daar is bijna twee jaar geleden door een wijziging in de APV verandering in gekomen. Ook het Rozenburgpark werd een alcoholvrije zone. Zwervers met een biertje werden naar hun plek bij de Kralingse Plas verwezen. En inderdaad, de overlast was afgenomen, evenals waarschijnlijk de klachten.
Inmiddels zitten de zwervers vaak weer breeduit in het park, nippend aan hun blikjes die ze leeg met een grote zwaai achter zich tussen de struiken werpen. Sommigen gooien de blikjes weg in de bakken die dan ook steeds mudvol zitten, soms vele dagen achtereen.
Is hier geen schone taak weggelegd voor de politie die het park even op hun route kan aandoen en de medewerkers van de ROTEB die ook eens tussen de struiken kijken?