2004/04/06 Website Rozenburgpark nieuw leven ingeblazen

Anderhalf jaar geleden zag het ernaar uit dat de maatregelen van de deelgemeente vruchten zouden afwerpen. Oké, het was nog niet ideaal, maar het ging de goede kant uit. Geen zwervers, de schoonmakers van de ROTEB deden hun best en het park kon aan de weg terug beginnen. Helaas, ook hier geldt dat een zwaluw nog geen zomer maakt.
Kennelijk komen de autoriteiten alleen in beweging wanneer er veel geklaagd wordt. En dat deden de buurtbewoners. Zwervers, veel zwerfafval, de leerlingen van het Libanon Lyceum die alle verpakking ter plaatse uit hun handen laten vallen. Rotzooi tussen de struiken, de vijver die er abominabel uitziet en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Eigenlijk zijn we weer terug bij af. Reden om de website van het Rozenburgpark weer nieuw leven in te blazen. Niet alleen om te klagen over wat er allemaal mis is in het park, maar ook om aan te geven hoe fraai het park kan zijn en welke rol het speelt in Kralingen voor buurtbewoners en voor vele anderen die met de auto komen om een wandelingetje in het park te maken. Het park is die aandacht ten volle waard.