2002/09/07 Inzet personeel ROTEB laat te wensen over

Wie wel eens in de gelukkige omstandigheid verkeert op een doordeweekse dag wat later op pad te moeten en dan van de gelegenheid gebruik maakt aan het begin van de dag een lekkere wandeling door het Rozenburgpark te maken, heeft een goede kans de medewerkers van de ROTEB aan het werk te zien. Nou ja, aan het werk, dat zijn toch wel grote woorden voor hun activiteiten, want meestal tref je ze zittend aan op een bankje.

Inderdaad, dat kon ook weer afgelopen vrijdag worden geconstateerd. Twee medewerkers van de ROTEB, gestoken in fel oranje licht reflecterende pakken, zaten lekker onderuitgezakt op een bankje in het Rozenburgpark ter hoogte van het bruggetje bij de Oranjelaan/Merulaweg. Het was half negen, dus van algehele uitputting kon nog geen sprake zijn. Het karretje stond voor hun voeten geparkeerd, het zonnetje scheen tussen de bomen, de temperatuur was aangenaam, dus het was wel uit te houden. En dat straalden beide medewerkers, een man en een vrouw, dan ook uit.

Was er dan helemaal niets te doen in het park? Ja, zeker wel! Hoewel het park er zeker beter aan toe is dan een jaar geleden, is het nog verre van schoon. Nog steeds liggen, her en der in het gras en nog veel meer tussen de struiken, blikjes bier, Breezertjes en lege flessen sterke drank. Om nog maar niet te spreken van papiertjes, kapotte flessen, verpakkingen, lege doosjes sigaretten en dergelijke. Weliswaar maken wandelaars zich af en toe nuttig door, wanneer het de spuigaten uitloopt, de rotzooi met hun blote handen op te rapen en in de daarvoor bestemde afvalbakken te gooien, maar dat is bij lange na niet voldoende.

Als er zoveel werk te doen valt, waarom zitten deze medewerkers dan ruim een half uur te pauzeren, vraag je je af? En als ze eindelijk aan het werk gaan is het in een hemeltergend laag tempo. Met twee man heb je het gehele park in een uur schoon, maar natuurlijk niet op deze wijze. Er lijkt ook geen toezicht te zijn op de kwaliteit en de kwantiteit van hun geleverde werk. Zou de deelgemeente die ongetwijfeld voor de diensten van de ROTEB moet betalen, niet eens beter kunnen controleren of het betaalde werk inderdaad volgens afspraak wordt uitgevoerd?