2001/10/14 Nog steeds geen nieuwe afvalbakken

Afgelopen juni, toen er vanwege de zwervers zeer regelmatig contact met de deelgemeente was, werd als een van de problemen van een vervuild Rozenburgpark genoemd de ongeschikte afvalbakken. Ook vogels konden hier gemakkelijk rommel maken. Er zouden nieuwe afvalbakken komen, maar die waren niet meer in voorraad.

Inderdaad voldoen de afvalbakken niet goed. Maar of de vogels nu verantwoordelijk zijn voor de rommel die de argeloze wandelaar dag in dag uit in het park kan aantreffen, is zeer de vraag. Het zal wel eens gebeuren dat een uitpuilende afvalbak vogels tot ondeugend gedrag aanzet, maar de uitdaging is veeleer de afvalbak tijdig te legen. Dat wordt, zo is het vermoeden, de laatste tijd inderdaad beter gedaan dan vroeger.

In elk geval voldeden de huidige afvalbakken niet goed en zouden die worden vervangen door betere. Helaas waren ze niet meer op voorraad, maar ze waren besteld of zouden worden besteld. Deze toezegging dateert van juni 2001, maar nu, vier maanden later, is nog steeds geen nieuwe afvalbak in het Rozenburgpark gesignaleerd. Het moeten wel heel uitzonderlijke afvalbakken zijn wanneer die na zo’n lange tijd nog niet kunnen worden geplaatst. We zijn benieuwd hoe de nieuwe afvalbakken er uit zien en of ze beter op hun taak zijn berekend.