2001/10/10 Lantaarn al vier maanden kapot

We hebben het hier over een erfenis van de zwervers die medio juni 2001 een lantaarnpaal ter hoogte van het Mecklenburgplein onthoofdden. Nu, na ruim vier maanden, is deze lantaarn nog steeds niet hersteld. Ook worden de lampen in het park niet vervangen als blijkt dat ze niet meer (goed) branden.

Natuurlijk kunnen omwonenden de deelgemeente van deze vernieling en gebreken in kennis stellen. Aan de andere kant mogen deze omwonenden er toch ook van uitgaan dat zo’n vernieling de verantwoordelijke en oplettende diensten niet kan ontgaan. Overigens melden omwonenden dat van de vernieling in juni al melding is gemaakt.

Het is niet alleen deze lantaarn die dus niet meer kan branden. Ook op andere plaatsen branden enkele lantaarns ‘s avonds niet goed omdat de spaarlamp het heeft begeven. Ongeveer zes lampen werken niet meer naar behoren. Wanneer regelmatig en goed onderhoud wordt gepleegd, moet zoiets toch opvallen. Professioneel onderhoud wil toch niet alleen afhankelijk zijn van meldingen door omwonenden. Een zaak van geregeld onderhoud, zou je zeggen.